Climate Community Lab

Mi a Climate Community Lab?

A Climate Community Lab egy olyan projekt, amelyet az EIT Climate-KIC 2020-ban indított el partnereivel, célja olyan emberek és szervezetek összekapcsolása, akik együtt tesznek a közép- és kelet-európai éghajlatváltozásért.

A Climate Community Lab küldetése, hogy kezdeményezze és koordinálja a régióban az innovátorok együttműködését a különböző országokból az éghajlati válság elleni küzdelemhez kapcsolódó projektek kidolgozása és az innovatív megközelítés terjesztése érdekében.

A Climate Comunity Lab nemcsak az intézményeket és a helyi önkormányzatokat célozza meg, mert elsősorban a globális felmelegedéssel kapcsolatos kérdésekben részt vevő aktivisták, tudományos szakemberek és vezetők számára készült. A projekt lényege és mozgatórugója egy aktív, nemzetközi közösség létrehozása, amely hozzáértő szakértőkből áll, de a fenntartható fejlődés aktív támogatói is részt vesz benne.

A Climate Community Lab eszközöket biztosít a hálózatépítéshez és az ismeretek megosztásához, hogy a fenntartható fejlődés gondolatának megfelelően építsék bolygónk jövőjét. A tapasztalatcsere platformjaként az EIT Climate-KIC égisze alatt erősíti az intézmények, valamint a független társadalmi szereplők és aktivisták közötti kapcsolatok európai hálózatát.

A Climate Community Lab egyúttal a pro-ökológiai projektek „inkubátora”, amely lehetőséget nyújt pénzügyi támogatás megszerzésére verseny formájában.

Csatlakozzon a Climate Community Lab
nemzetközi közösséghez

Többet szeretne megtudni?
Created with Sketch. További információ
az EIT Climate-KIC-ről
About
Created with Sketch. Hírek, blog és vlog
bejegyzések
About
Created with Sketch. Kapcsolat About