Változtassa meg Európát velünk!

Az EIT Climate-KIC egy olyan tudás- és innovációs közösség, amely a nulla kibocsátású jövp építésén dolgozik

Az EIT Climate-KIC a legnagyobb európai szervezet, mely innovációs fejlesztéssel küzd az éghajlatváltozás ellen. A szisztematikus megközelítés révén a szervezet összeköti Európa legambiciózusabb éghajlati érdekeltségeit városok, régiók, sőt egész országok szintjén.

A globális szintű hőmérséklet-emelkedés 2˚C alatt tartása példa nélküli változtatásokat igényel: az új társadalmi dinamika, vállalatirányítási formák, tőkemozgások, politikai döntéshozatal, gazdasági modellek és az új életmódok szintjén. Egyetlen szervezet sem képes egyedül megoldani a klímaváltozás problémáját.

Hiszünk abban, hogy csak az együttműködés és az egész rendszer átalakítása képes megállítani a felgyorsuló éghajlatváltozást. Éppen ezért hosszú évek óta alkotunk partneri közösséget, különböző szervezetek és intézmények páneurópai közösségét, amelyet egyesít a kibocsátás nélküli gazdaságra való áttérés rendszerszintű intézkedéseinek kidolgozása. Nagy- és kisvállalkozásokat, kutatóintézeteket és egyetemeket, önkormányzatokat és más állami szervezeteket, startup vállalkozásokat, hallgatókat és más szervezeteket kötünk össze.

Az EIT Climate-KIC küldetése, hogy együtt dolgozzunk a rendszerszintű változások felgyorsításán az éghajlati válság megelőzése érdekében. Meghatározzuk, biztosítjuk és behatároljuk és az innovációt ösztönző állami és magán befektetési alapokat. Figyelemmel kísérjük az előrehaladást és az eredményeket, valamint következtetéseket és összegzést vonunk le annak érdekében, hogy pénzügyi partnereink hatékonyan fektessék be erőforrásaikat a maximális hatás elérése érdekében. A jövőképpel, ötletekkel, alacsony kibocsátású termékekkel, szolgáltatásokkal és pénzügyekkel rendelkezők összekötésével olyan projekteket hozunk létre, amelyek hatékonyan támogatják az éghajlatváltozás elleni küzdelmet.

Az EIT Climate-KIC 2010-ben jött létre, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) finanszírozza. Az amszterdami székhelyű ügynökség 39 országban tevékenykedik, ebből 13-ban rendelkezik irodával.

Változtassa meg Európát velünk!

Partnerek

Az EIT Climate-KIC egy több, mint 450 partnerből álló közösség, amely együtt dolgozik a nulla kibocsátású gazdaság felé történő áttérés érdekében. Ezek egyetemek, tudományos intézmények, hatóságok, vállalkozások, városok, nem kormányzati szervezetek,startup vállalkozások, stb.

Többet szeretne megtudni?
Created with Sketch. További információ
az EIT Climate-KIC-ről
About
Created with Sketch. Hírek, blog és vlog
bejegyzések
About
Created with Sketch. Kapcsolat About