Oktatás

Oktatás a EIT Climate-KIC keretében

Az oktatást minden tevékenységünk szerves részeként kezeljük, mert úgy gondoljuk, hogy közös tudás és megértés nélkül nincs hatékony közösség és eredményes változás.

Célunk az oktatás újratervezése minden szükséges szempontból: a tananyag tartalmától a tanárképzésen át és a tanórán kívüli tevékenységekig. Először kutatást végzünk annak érdekében, hogy megértsük, mi történik az oktatásban és milyen lépéseket lehet még tenni, majd ellenőrizzük, hogy mire van szükség és mit lehet létrehozni a jövőben..

Projekteket hozunk létre helyi szervezetekkel, intézményekkel, tanárokkal és diákokkal – fő elvünk szerint: a változás társszervezőjeként. Az oktatáshoz kapcsolodó projektjeinkben a hagyományos frontális oktatás paradigmája helyett, az egymástól való tanulást ösztönözzük.. Kombináljuk a munkát a tudományért hagyományosan felelős intézményekkel (pl. iskolákkal, egyetemekkel) és oktatási felületet biztosítunk az emberi élet körforgásának minden eleméhez (munka, utazás, szabadidő, állampolgári részvétel).

Aki hisz az aktív tudásban, amely megváltoztathatja életünket, hozzájárulhat oktatási projektjeink megvalósításához. Vagy megteremtheti velünk!

A közép- és kelet-európai oktatási rendszerek nem tartoznak a legjobban fejlettebbek közé Európában az értékeik alapján. Oktatási rendszerünk révén eredményesek a tanulók a lexikális tudás, egyéni orientáció és a tanár tévedhetetetlenségében való meggyőződésben. A kritikus gondolkodás, a nyilvános vita, a saját válaszok keresése, a csoportban végzett munka vagy az interperszonális készségek fejlesztése még nem számít prioritásnak oktatási rendszerünkben. Éppen ezek azok a szempontok, melyeket összekapcsolva a hibakultúra elfogadásával (melyekkel szintén nem rendelkezünk)olyan körülményeket teremtenek, amelyek elősegítik az innovatív gondolkodást vagy az ok-okozati összefüggések megértését.

Pioneers into Practice Program

Legyél az éghajlatváltozás úttörője!

A Pioneers into Practice egy vezető karrierfejlesztési program, ami a klímaváltozásra öszpontosít. Ez az egyetlen ilyen program, amely aktívan lebontja az akadályokat és új perspektívákat kínál azáltal, hogy bevonja az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó háttérrel, szektorokkal és tapasztalatokkal rendelkező személyeket és szervezeteket.

Ha készen áll arra, hogy lépéseket tegyen és túllépjen a komfortzónáján, jelentkezzen bátran!
A program júniustól decemberig tart, 4-6 hetes (országos vagy nemzetközi) szakmai gyakorlatból, egyéni mentorálásból áll a rendszer gondolkodás és a rendszerinnováció területén, amelyet online workshopok és képzések keretében valósít meg..

Journey Program

Kezdj el nyitni az éghajlat-semlegesség felé!

A Journey Európa legnagyobb klíma innovációs nyári iskolája diplomások és fiatalok számára. A Journey egy négyhetes, egész napos program, amelynek középpontjában az éghajlatváltozás, az innováció, a rendszerek átalakítása és a közösségépítés áll. A Journey részeként megpróbáljuk felhasználni tudományos szakemberek, írók, közgazdászok, mérnökök, orvosok, művészek, tervezők, filozófusok, vállalkozók készségeit és minden egyéb speciális ismeretet a klímaváltozás elleni küzdelem terén.

2010 óta 60 nyári iskolának adtunk otthont Európa-szerte, több mint 400 üzleti projektet és ötletet hoztunk létre, és több mint 3000 tagból álló erős globális hálózatot építettünk ki. Csatlakozzon a sokszínű és aktív közösségünkhöz, ahol a lehetőségek adottak ahhoz, hogy partnereikkel együttműködve támogassák az éghajlati cselekvéseket! A Journey program mindenkinek szól, aki részt akar venni a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Többet szeretne megtudni?
Created with Sketch. További információ
az EIT Climate-KIC-ről
About
Created with Sketch. Hírek, blog és vlog
bejegyzések
About
Created with Sketch. Kapcsolat About